De sidste par morgener har jeg gået og kigget efter en mand med asiatiske træk, som jeg plejer at møde på min morgentur op igennem parken, fordi jeg gerne ville tage og poste et billede af ham her. Men han har ikke vist sig, desværre. Jeg ville gerne introducere ham til dig, fordi der er to ting, der kendetegner mødet med ham. Han smiler altid bredt og han har altid armene op over hovedet. Som i: han går tur med armene oppe over hovedet.

I starten morede jeg mig mest og var omhyggelig med at respondere på hans hjertelige god morgen med et lige så stort smil. Så blev jeg nysgerrig. Og testede det. Prøv selv. Det virker. Når du går tur med armene op over hovedet, er det umuligt at vedblive at være vranten. Smilet og det gode humør bryder ligesom frem helt af sig selv.

DU AKTIVERER DIN KROPS YANG ENERGI

Jeg har tjekket ind med Lill Palmblad, der er en dygtig yogainstruktør og erhvervspsykolog. Hun siger, at når vi bevæger armene, aktiverer vi kroppens Yang energi, både fysisk og mentalt. Armene er dynamiske, rækker udad og opad, ‘gør’ ting.

En anden måde, du nemt kan aktivere armene på, er ved en Qi Gong øvelse, der efter sigende skulle afbalancere dit nervesystem. Det vil sige, at er du “for” indadvendt og stille eller er du “for” aktiv og i bevægelse kan du bruge denne øvelse til at balancere energierne i krop og sind. Jeg bruger den, hvis jeg har siddet stille og koncentreret mig meget, inden jeg skifter arbejdsopgaver. Jeg kan også godt finde på at bruge den som pausemotion på mine kurser, hvor jeg kan høre at øvelsen viser sig at være vanedannende for mange.

SÅDAN LAVER DU ARMSVINGS ØVELSEN

Øvelsen kan laves stående eller gående og du behøver ikke at være andægtig stille imens, men du må selvfølgelig gerne. Du kan lave den til din yndlingsmusik eller sammen med dine kollegaer. (Mens I måske fortæller røverhistorier og får jer et godt grin.) Du skal gerne lave ca. 200 armsving og det passer nogenlunde med et kort musiknummer. Etabler gerne en rytme og få et rimeligt tempo på.

DU LAVER ØVELSEN VED AT:

Stille dig med fødderne i samme afstand som dine hofter

Holde armene strakt fremfor din krop

Lade armene falde ned og let bøjede bagud (uden at du anstrenger dig)

Lade armene bruge deres eget momentum fra svinget bagud til at svinge tilbage op foran kroppen.

Gentag x 200 i din egen rytme og tempo. Bør tage ca. 2 minutter.

Fakta:

Du kan læse mere om Lill Palmblad som yogainstruktør her.

Du kan læse mere om Lill Palmblad som erhvervspsykolog her.

Du kan i sommerhalvåret prøve Qi Gong hos Clauss i parkerne i Nord København Du ser datoer ved at følge Clauss M.J. Gyllun på facebook, klik her for at gå til hans facebook side.