Forebyg stress

Insister på bæredygtighed

Et sundt stressfokus starter med et fokus på, hvad der skal til, for at du opnår trivsel i din hverdag? Vær opmærksom på, at du ikke henfalder til udholdenhedstankegangen, som præger vores kultur og de idealer, vi hylder: jernmennesket, der løber ultimate-løb, karriereforældrene med småbørn der med overskud klarer alle hverdagens problemer, yogien der henkastet balancerer både retreats i udlandet, job, familie og et sund mad i et køkken, hun har fortjent. Men se ærligt på, hvad dine behov, ønsker og grænser er gjort af. Hvad skal der til, for at du kan blive gammel i dit job, i din familie, i dit ægteskab, i din boligsituation? Hvad er langtidsholdbart og hvad må nødvendigvis ændres, fordi det koster for meget i finanser, tid, overskud, lyst?

Flyt fokus

Vi er blevet rigtige gode til at hjælpe mennesker, der er blevet alvorligt stressramte i Danmark. Vi er så gode til at hjælpe stressramte at over 30.000 mennesker er sygemeldte med stress i Danmark hver eneste dag. Det kan vi ikke være bekendt. Det betyder nemlig, at vi symptombehandler stress istedet for at afhjælpe at en langvarig stressbelastning med alle de omkostninger, det indebærer for det enkelte menneske, for familie og kollegaer, for arbejdspladsen og for samfundet.

Et sundt arbejdsliv

Et sundt arbejdsliv hænger sjovt nok sammen med noget af det, der oftest skældes ud – nemlig effektivitet. Når vi oplever at få lov til at være effektive på vores arbejde, når vi mærker at vi har mulighed for at lykkes og når vi finder vores arbejde og måden, vi udfører det på meningsfuldt, er vi godt på vej til et sundt arbejdsliv. Derudover betyder sammenhængen mellem arbejdsopgave og evner rigtig meget. Vær opmærksom på, om de opgaver, du løser, er udfordrende og stimulerende, men samtidig ikke reelt overstiger dine kompetencer. Både en for let arbejdsopgave og for svær en arbejdsopgave kan medføre en oplevelse af overbelastning. Endelig betyder sammenhængen mellem indflydelse og ansvar meget. Har du reelt og officielt det mandat, der skal til, for at du med succes kan løfte dine opgaver i virksomheden? Eller er din chance for succes overladt til dine evner til at netværke og influere de personer, der har afgørende betydning for om du lykkes? Sidst med ikke mindst betyder det sociale miljø, samarbejdet, anerkendelse og oplevelsen af retfærdighed meget for din tryghed. Tryghed er vigtig, fordi det hjælper os med at være afslappede og når vi er afslappede har vi størst mulig adgang til brugen af vores kognitive evner.

kontakt