Naturterapi

Naturterapi

Langsomhed, stilhed, enkelhed.

3 enkle greb, der hjælper os med at lytte indad og forstå det, som kan være så vanskeligt at tænke frem. Hjælper os med at finde de svar, som vi fornemmer er der, men som hele tiden synes at smutte fra os, når vi forsøger at finde og fastholde dem.

Disse tre greb er essensen i naturterapi uanset om du selv begiver dig ud i stilhed i naturen, vælger at deltage i en udendørs meditativ pause eller booker en individuel naturterapi-session.

Tak for en fuldstændig vidunderlig vandring med dig i skoven i dag, Eva

–Gry Brøndum

Tag tempoet ud af hverdagen

De færreste mennesker ved, at vi hver dag aktivt selv beslutter, hvor robuste vi vil være. Det gør vi igennem de ubevidste og bevidste små valg, vi træffer for os selv.

Vi kommer nemt til at presse os selv og vores hverdag ind i en rytme, der er afstemt andre, fordi vi sjældent helt forstår værdien af de mange små valg, vi tager. Men det er muligt med få enkle greb, at få en hverdag, der i langt højere grad er tilpasset en rytme, der passer til, hvem vi er som menneske.

Læs mere

Det er de ganske små og enkle ting, der betyder noget, fordi når de alle puljes sammen i løbet af dagen, mærker vi den samlede effekt af dem. 

Formålet med at tage tempoet ud af hverdagen er, at få et nyt perspektiv på det fundament, vi hele tiden yder fra. Det hjælper os med at opdage om, vi har bygget vores hverdag på et stærkt og fleksibelt skelet eller om vi er havnet i en hverdag,  hvor vi hele tiden presser vi vores ydeevne til bristepunktet. 

Der er fredfyldt her. Og rart.

Vera, skoleelev, 13 år.

Naturterapi

Sammen går vi ud i naturen, hvor du med få enkle greb lærer, hvordan du kan slippe alt det, der støjer i dit sind og reelt ankomme i naturen. Når du opdager, hvordan du kan ankomme – komme til stede i naturen – opdager du også, hvordan det er en døråbning ind til at komme hjem til dig selv. 

Læs mere

Det kan være svært at træde ind i eftertænksomheden på egen hånd, når vi går rundt derude i naturen. Vi er måske naturligt oppe i tempo, fordi vi løber eller cykler, når vi er udenfor. Det kan også være, vi føler, vi skal nå noget bestemt såsom at gå 5 km.  Eller måske går vi ud i naturen med det formål at finde et svar eller en løsning på et problem og bliver med andre ord i det mentale felt.

Med natur terapi metoden lærer du, hvordan du kan give slip på det, du kommer fra, så du kan komme tilstede i det, der er. Ofte er det en forløsende opdagelse, med en fornemmelse af fred og selvindsigt.

Naturterapi er således ikke baseret på samtalen, omend der er noget dialog. Det er en stille, langsom og nærværende måde at være i naturen på, faciliteret af mig. 

Du kan booke en enkelt natursession eller et forløb på tre samtaler, hvor du gradvist guides igennem forskellige metoder til at finde roen i naturen og i dig selv.

Jeg havde den skønneste forløsende oplevelse med en natursession ved Eva.

Første øvelse var at forberede mig til at gå i ceremoni ved at bede naturen holde alle de tanker, bekymringer og andet, der fyldte og forhindrede mig i at være fuldt til stede med naturen. Næste øvelse var en skovvandring. Hvor jeg fik spørgsmålet “Hvad er det naturen hvisker til mig?” Det svar passer så fint med det kald jeg mærker fra naturen. På min vandring så jeg fugle overalt: både få fugle og store flokke. De bevægede sig i alle retninger. Nord, syd, øst, vest. Oppe og nede. Med og uden lyde. Til slut trak jeg et af Evas Shamanic Oracle kort. Sikke en smuk hilsen og oplevelse. TAK.

Signe Olga Emilie

Udendørs meditative pauser

Langsomhed, enkelhed, stilhed.

3 enkle grundgreb i livet, vi alle kender til men sjældent giver os tid til at praktisere.

En udendørs meditativ pause er en pause, der tilbyder et frirum fra hverdagen.

Hvor tempoet sættes ned, støjen filtreres fra og enkelheden får lov at indfinde sig.

Det giver fornemmelse af frihed, af glæde og ro – lige midt i hverdagen. 

Alle er velkomne. Det er gratis at deltage.

Meditative pauser finder sted i skoven ved Farum Sø.

Kontakt Eva

Alle er velkomne hos Eva Lilleør, ledere som medarbejdere, private som virksomheder. Ingen er for store eller for små. Det spiller ingen rolle om du har været kunde hos Eva før.

Alle er velkomne til at tage kontakt og få et råd.